(Spouw)muurisolatie

Muurisolatie is een uitstekende en populaire manier om uw woning te isoleren. Want muren die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen tot wel 20% van de gegenereerde warmte verliezen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen, bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie of door muurisolatie.

Een verstandige investering in uw woning

Spouwmuurisolatie is een verstandige investering in uw woning. Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte (de spouw) tussen de binnen en de buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie kunt u al snel een besparing van 20% op uw energiekosten realiseren. Daarmee ligt de terugverdientijd zo rond de drie á vier jaar! Daarnaast voldoet een woning met spouwmuurisolatie aan de hogere eisen die worden gesteld op het gebied van duurzaamheid, wat betekent dat uw woning tevens in waarde zal toenemen.

Spouwmuurisolatie is een van de voordeligste manieren van isoleren. Spouwmuurisolatie is een fantastisch alternatief voor bijvoorbeeld gevelisolatie. De werkzaamheden zijn in de meeste gevallen al binnen één dag klaar. Eenmaal aangebracht door onze isolatiespecialisten gaat spouwmuurisolatie de volledige levensduur van uw woning mee.

gevel voegen - Duits Isolatie


 

vrachtwagen - Duits Isolatie

Muurisolatie van binnenuit of buiten af

Bij muurisolatie kan de muur via de binnenzijde worden geïsoleerd (binnenmuurisolatie) of vanaf de buitenzijde (buitenmuurisolatie of gevelisolatie). We zullen u adviseren om buitenmuurisolatie aan te brengen wanneer spouwmuurisolatie niet het gewenste effect heeft of wanneer de buitenmuur in slechte staat verkeerd. De buitenmuurisolatie wordt tegen de buitenkant van uw woning geplaatst en vervolgens afgewerkt met gevelbekleding zoals gevelbepleistering, isolatie met steenstrips of met houten gevelbekleding.

Kiest u voor binnenmuurisolatie dan heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van speciale isolatieplaten of speciale voorzetwanden. Kijkt u op de site van Duits Onderhoud om meer te lezen over binnenmuurisolatie.

Verwijderen van spouwmuurisolatie

Wanneer de kwaliteit van de spouwmuurisolatie niet toereikend is, dan zult u hier vroeg of laat de nadelen van ervaren. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van schimmel op uw muren, doorslag of zelfs lekkages. Het is dus verstandig om het isolatiemateriaal van uw woning regelmatig goed te controleren. Mocht het zo zijn dat de spouwmuurisolatie in een slechte staat verkeert, dan is het verwijderen van spouwmuurisolatie een goede oplossing.

Voordelige tarieven

Uiteraard adviseren wij u welke vorm van muurisolatie in uw situatie het meest geschikt is. De kwaliteit van al ons isolatiewerk is gegarandeerd omdat we uitsluitend met A-merken werken. Met muurisolatie kunt u relatief eenvoudig en snel een flinke energiekostenbesparing realiseren, voor voordelige tarieven! Vraag een vrijblijvende offerte op!