PERSBERICHT – Lancering Carefos Academy

Nijmegen – In een tijd waarin de vraag naar goede vakkrachten al tijden lang ontzettend hoog is, is Duits Isolatie verheugd om samen met Carefos en partners de lancering aan te kondigen van een innovatief educatief initiatief: de Carefos Academy. Dit programma biedt een uitgelezen kans voor iedereen die wel weet dat hij/zij graag met de handen werkt, maar nog niet precies weet welk vak dan het beste aansluit. In een tijdsbestek van 9 maanden maken de deelnemers kennis met dakdekken, isoleren, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Zo ontdekken ze in de praktijk waar hun passie ligt. 

Werken en leren tegelijk 

Het uitgebreide programma, dat begint op 2 september, biedt plaats aan 12 studenten. Het bestaat uit een combinatie van scholing (verzorgd door TECTUM, opleidingsbedrijf voor de dakdekkersindustrie) en praktijkervaring die ze opdoen bij Duits isolatie en de andere aan Carefos verbonden specialisten op het gebied van verduurzaming en onderhoud van de buitenschil van gebouwen.  

Het onderdeel scholing bestaat uit discipline-overstijgende scholing en specifieke disciplinescholing. Denk bij discipline-overstijgende scholing aan het behalen certificaten zoals een VCA- en BHV-certificaat, een diploma Veilig werken op hoogte en algemene werknemersvaardigheden. De specifieke disciplinescholing gaat om essentiële kennis van de verschillende vakgebieden waarmee ze aan de slag gaan. 

Daarnaast lopen de studenten drie keer stage bij verschillende Carefos-bedrijven. Bij Duits Isolatie maken ze kennis met het vak isoleren. Bij partners Weijerseikhout, Elro Duurzame Daken, Stekelenburg Glas en Volting maken ze respectievelijk kennis met dakdekken op hellende daken, dakdekken op platte daken, glaszetten en het monteren van zonnepanelen. Wordt het programma met goed gevolg afgerond, dan kunnen de deelnemers direct doorstromen naar een van deze bedrijven. 

De voordelen van de Carefos Academy 

Tom Hoekveld, CEO van Carefos vertelt: “Voor de deelnemers is de Carefos Academy een uitgelezen kans om te ontdekken welk vak bij hen past. Voor de gehele Carefos-groep is het programma interessant omdat we op deze manier – doorlopend – talenten aan ons binden. Zo kunnen we nu en in de toekomst gezamenlijk nóg harder werken aan het verduurzamen van Nederland.” 

Mark Heutinck van Duits Isolatie deelt zijn enthousiasme over de Carefos Academy: “Om de verduurzamingsuitdaging waar we voor staan aan te kunnen, hebben we vakkrachten nodig. Met de Carefos Academy creëren we een constante stroom aan gemotiveerde medewerkers deze opdracht samen met ons aan gaan. Bovendien zijn wij een erkend leerbedrijf en is het mooi dat we de kennis die we op dat vlak al in huis hebben nu ook voor de Academy kunnen benutten.” 

Over de Carefos Academy 

De Carefos Academy is een initiatief van Carefos en de Carefos-groep, die bestaat uit Weijerseikhout, Volting, Elro Duurzame Daken, ZCure valbeveiliging, Stekelenburg Glas en Duits Isolatie. Deze specialistische bedrijven bundelen sinds 2021 binnen Carefos hun krachten om zo samen een breed aanbod in de verduurzamingsmarkt te kunnen bieden.  

Over Duits Isolatie 

Duits Isolatie is een gerenommeerd isolatiebedrijf, gevestigd in Nijmegen en Zutphen. Ze houden zich bezig met spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en bodemisolatie voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Sinds 2021 is Duits Isolatie onderdeel van Carefos. 

——————————————————————————————————————————– 

Voor meer informatie over de Carefos Academy kunt u terecht bij Laura van Moolenbroek via l.vanmoolenbroek@carefos.nl en 06-42188651, of kijk op www.carefosacademy.nl. 

Jezelf of iemand anders aanmelden voor de Carefos Academy? Neem dan contact op met Jerry Schaap via info@carefosacademy.nl en 06-45755442.