Subsidies en gunstige leningen voor duurzame woning

Duurzaam wonen is een treven waar heel Nederland mee aan de slag moet gaan. Door een goede isolatie, duurzame energiewinning en energiezuinig verwarmen kunnen we mooie resultaten boeken op het gebied van duurzaamheid. Van overheidswege zijn er een aantal interessante initiatieven zoals subsidie en lening, om u daarbij de ondersteunen.

vrachtwagen - Duits Isolatie

Subsidies voor duurzame investeringen

De mogelijkheden voor het aanvragen van subsidies op investeringen in uw woning zijn continu aan verandering onderhevig. Er worden regelmatig interessante initiatieven opgezet door de overheid en gemeentes om huiseigenaren en bedrijven te stimuleren hun panden te isoleren. Zo vallen isolatiewerkzaamheden al enige tijd onder het lage btw-tarief, zodat u slechts 9% belasting over betaalt in plaats van 21% en kunt u de btw van uw zonnepanelen terugvragen aan de belastingdienst. Maar er zijn meer mogelijkheden voor het aanvragen van subsidies.

Benieuwd welke specifieke mogelijkheden uw gemeente heeft voor een subsidie voor het verduurzamen van uw woning? Bekijk de energiesubsidiewijzer.

Lening afsluiten voor een investering

Het klinkt tegenstrijdig om een lening af te sluiten om te investeren in een maatregel om je huis te verbeteren, maar dat is het niet. De overheid heeft bijvoorbeeld de Energiebespaarlening in het leven geroepen, waarbij u een lage rente betaalt over het leenbedrag. Ondanks de rente welke u moet betalen, zult u jaarlijks geld overhouden door de besparing die de investering u oplevert!