Uw woning isoleren levert geld op

In de winter houdt u deuren en ramen gesloten wanneer u de verwarming aan heeft. Logisch, u stookt immers niet voor de buren! Maar zelfs als u deze gesloten houdt, gaat er veel warmte verloren door uw vloer, uw muren en uw dak. Zonde! Met een goede isolatie heeft in veel lagere stookkosten. Als bonus houdt u daarmee ook de koele lucht veel langer binnen, zodat u niet actief hoeft de koelen. Zo bespaart u heel wat kosten! Wat u het beste kunt isoleren hangt af van het type woning.

Tussenwoning

Hierbij is de grootste verliespost uw dak. Warme lucht stijgt op en verdwijnt via uw dak. Vooral bij oudere huizen is deze isolatie vaak niet optimaal. Dat merkt u ook in de zomer, wanneer u een flink temperatuurverschil voelt zodra u de zoldertrap oploopt. In een dag hebben we uw zolder geïsoleerd en profiteert u het hele jaar door van een aangenamere temperatuur… en lagere stookkosten! Zo kunnen we ook uw vloer isoleren, dat is immers ook een fikse koudebrug van de koude grond naar uw warme huiskamer. Door uw vloer te isoleren merkt u al direct verschil: de vloer zal aangenamer aanvoelen. 

Twee onder een kap / hoekwoning

Net als bij een tussenwoning profiteert u hier van het isoleren van uw dak en vloer. Er is echter nog een ander groot oppervlak waar warmte verloren gaat. Uw buitenmuur! Waar deze bij een tussenwoning voor een groot deel bestaat uit glas, zult u waarschijnlijk een groter deel spouwmuur hebben. Deze kunt u heel eenvoudig laten isoleren, waardoor het rendement van uw stookkosten aanzienlijk omhoog gaat. De koude krijgt immers geen kas meer om vanuit uw buitenmuren binnen te dringen. Onze isolatiematerialen zijn uiteraard vochtregulerend en zorgen voor een perfect binnenklimaat.

Vrijstaande woning

Bij vrijstaande woningen zijn er tal van mogelijkheden om uw huis beter te isoleren. Met een vrijstaande woning bent u waarschijnlijk al gewend om een fikse energierekening te betalen. Het kost immers heel wat energie om uw huis op temperatuur te krijgen! Met de juiste isolatiemethoden kunt u hier fors op besparen. Binnen enkele jaren heeft u deze investering terugverdient en bespaart u jaarlijks heel wat geld.

isolatie gebouw - Duits Isolatie